torsdag 18. oktober 2012

Vinner pizza fra Pizza NM 2009!

Dette er min favoritt pizza. Jeg liker vledig godt kombinasjonen av både varmt og kaldt på den. Det var første gang jeg var med i Pizza NM og jeg gikk helt til topps!

Ingredienser:
BUNN
500 g durumhvete
1 pk tørrgjær
1 ss fint havsalt
½ ss sukker
3 dl lunkent vann
2 ss god olivenolje

SAUS
250 g knuste norske tomater
1 ts tomatpuré
1 hvitløkbåt, skrelt og skåret i tynne skiver
1 bunt frisk basilikum, kun bladene
Havsalt og nymalt pepper

PIZZAFYLL
1 pk TINE Pizzaost med 4 oster
1 pk vellagret Coppaskine fra Tind
12 skiver fersk mozzarellaost
100 g Ruccolasalat
9 stk kongeøsterssopp fra Den blinde ku
3 stk norske tomater
1 bunt vårløk
Salt og pepper
Tørket oregano
Balsamicoeddik
Ekstra virgin olivenolje
Revet Gammel dronning fra Den blinde ku

Fremgangsmåte:

BUNN
Legg mel og salt i en haug på en ren arbeidsbenk og lag en 15 cm bred grop i midten. Ha gjær, olivenolje og sukker i det lunkne vannet, bland med gaffel og la det stå noen minutter. Så heller du væsken i gropa og blander med en gaffel ved å ta gradvis inn mel fra kanten. Bland det godt med væsken. Når det blir for tungt å blande med gaffel tar du litt mel på hendene og forsetter med å klappe deigen til en liten ball. Kna deigen til du har en jevn, elastisk og myk deig.

Dryss litt mel på deigen og legg den i plastfilm og la den hvile i minimum 15 minutter. Sett ovnen på 250 grader.

Del deigen i 3 like store deler. Dryss litt mel på benken og kjevle ut emnet til en runding på ca 2-3mm tykkelse. Riv av en passende bit aluminiumsfolie. Dryss godt med mel på den og legg pizzaen oppå folien. Den er nå klar til å få på fyll.

SAUS
Sett en stekepanne på varme, ha i litt olje og hvitløken. Fres hvitløken til den så vidt begynner å få farge. Så tilsetter du halvparten av basilikumen, tomatene og noen klyper salt og pepper. La det surre forsiktig i ca 20 minutter. Så moser du sausen til en jevn saus, smak til med sitron, salt og pepper.
Ha et godt lag med saus oppå bunnene.

PIZZAFYLL
Fordel den revne osten oppå sausen. Kutt soppen i biter og ha dette utover bunnen sammen med skinken og mozzarellaosten. Krydres med salt og pepper.
Stek pizzaen nederst i ovnen i 7-10 minutter til den er gyllen og sprø.
Ruccola vaskes og tomat, vårløk og basilikum finhakkes. Alt dette drysses på toppen av pizzaen med en gang den er tatt ut. Sprinkle med olivenolje og balsamicoeddik. Strø over med revet gammel dronning.

NYT DEN!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar