søndag 14. oktober 2012

Halloween snacks ... skumle saker

Her om dagen kom min datter hjem og sa at vi skulle lage fingre til Halloweenfesten. Hun hadde sett det for et år siden og forklerte hvordan de så ut. Jeg måtte teste det og her er oppskrift og resultat!

Halloween fingre... ekkelt godt!
Halloween er en relativt ny, men ganske så morsom tradisjon for alle barna. Det å kle seg ut og gå rundt å få godteri er stas.

Men hva om du vil servere noe annet en godteri?

Eller hva om du skal arrangere en Halloweenfest og ønsker noe morsom fingermat?

Da her jeg løsningen på ekle Halloween fingre:

Ta med hele familien! Lag en pizzadeig, pizzasaus og skold mandler.

PIZZABUNN
250 g durumhvete
250 g hvetemel (gjerne tipo 00)
1/2 pk tørrgjær
1 ss fint havsalt
½ ss sukker
3 dl lunkent vann
2 ss god olivenolje

Legg mel og salt i en haug på en ren arbeidsbenk og lag en 15 cm bred grop i midten. Ha gjær, olivenolje og sukker i det lunkne vannet, bland med gaffel og la det stå noen minutter. Så heller du væsken i gropa og blander med en gaffel ved å ta gradvis inn mel fra kanten. Bland det godt med væsken. Når det blir for tungt å blande med gaffel tar du litt mel på hendene og forsetter med å klappe deigen til en liten ball. Kna deigen til du har en jevn, elastisk og myk deig.
Dryss litt mel på deigen og legg den i plastfilm og la den hvile i minimum 15 minutter.

PIZZASAUS
250 g knuste norske tomater
1 ts tomatpuré
1 hvitløkbåt, skrelt og skåret i tynne skiver
1 bunt frisk basilikum, kun bladene
Havsalt og nymalt pepper

Sett en stekepanne på varme, ha i litt olje og hvitløken. Fres hvitløken til den så vidt begynner å få farge. Så tilsetter du halvparten av basilikumen, tomatene og noen klyper salt og pepper. La det surre forsiktig i ca 20 minutter. Så moser du sausen til en jevn saus, smak til med sitron, salt og pepper.

MANDLER
Skold ca 40 mandler. Dvs. legg de i kokende vann en liten sund, ta de opp og ta av skallet. En fin jobb for hele familien.

Sett ovnen på 250 grader.

Rull pizzadeigen til små pølser, litt tynnere enn en normal finger. Legg på mandelen som negl, se på din egen finger og snitt 3 snitt i fingeren ved leddet, og til slutt pensler du på en tomatsaus i enden av fingeren så det ser ut som om den er revet av.

PS! Du kan også fylle fingrene med ost, skinke og annet godt!

For å stemme på meg, kommentere og dele på Facebook og Twitter går du inn her:

http://delta.jernia.no/konkurranse/blog_post/200/halloween-snacks-skumle-saker?fb_action_ids=10151241035856049&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

Det er en veldig viktig del av konkurransen at du kommenterer og deler!

GOD HALLOWEEN!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar