Jeg satt og kikket igjennom bokhylla med våre 132 kokebøker og tenkte på
hvilke bøker jeg har brukt mest. Jeg kom frem til følgende 5 bøker.
Den viktigste og mest brukte boka kommer ikke overranskende fra en av
norges mest innflytetlsesrike kokker, Eivind Hellstrøm, og heter "Inn
Med Sølvskje". Denne har han skrevet sammen med Anne Kat Hærland. Sammen
har de laget en bok som leder den uerfarne hjemmekokken inn i
gourmetkokkens verden på en enkel og lettfattelig måte. Den er lærerik
og morsom.
Den andre boken som har gitt meg mange gode opplevelser på kjøkkenet
hjemme er Øyvind Hjelle sin "Gourmet For Nybegynnere". Den har gode
forklaringer og enkle gjør det sånn bilder. Boken er delt inn i ulike
menyer som du kan ta utgangspunktet i for å lage et festmåltid.
Du kommer ikke utenom bakeren i Lom når du skal stå på kjøkkenet. I
denne boka, "Om Boller, Brød og Tilfeldigheter Fra Bakeriet i Lom", tar
Morten Scakenda oss gjennom baking med surdeig, boller, skolebrød til
sandwicher. Anbefales å prøve ut noen av disse oppskriftene. Du kommer
til å bli veldig populær!
"Den Beste Mat & Vin Boken Vi Kunne Lage" består av oppskrifter fra
mange av våre beste kokker. Her har jeg hentet mange gode og spennede
oppskrifter. Og ikke minst lært litt om mat og vin i kobinasjon.
Min bibel når det kommer til mat og vin i kobinasjon er den siste boken
som jeg vil anbefale. Christer Berens "Mat + Vin = Sant" er mitt
oppslagsverk hver gang jeg lager en rett. Her kan jeg lese om hvilke
typer viner som passer til ulike typer mat. Rett og slett en god
oppslagsbok som er vel brukt hjemme hos oss.
Bon Apetitt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar