onsdag 17. oktober 2012

Piggvar med grapefrukt- og hvit sjokolade beurre blanc

Det beste med å prøve ut forskjellige oppskrifter er at du lett kan ære deg å kombinere ulike elementer du har prøvd tidligere. Hva kan du bruke syltet rødløk til? Ikke bare piggvar som her...

SYLTET RØDLØK
Ingredienser:
1/2 rødløk i båter
solsikkeolje
4 ss sukker
4 ss rødvinseddik
2 ss vann

Fremgangsmåte:
Fres løken i båter. Tilsett de andre ingrediensene. Avkjøl før servering.

STEKT KÅL

Ingredienser:
1/2 liten nykål
solsikkeolje
2 sjalottløk
1 ss meierismør
salt
pepper

Fremgangsmåte:
Skjær nykålen i tynne strimler.
Fres løken i oljen i en kjele. Tilsett kålen. Stek kålen uten at den blir brun til den er mør.
Rør inn smøret og smak til med salt og pepper.

BEURRE BLANC

Ingredienser:
1 grapefrukt
1 finhakket sjalottløk
½ dl hvitvin
1 dl kremfløte
100 g kaldt usaltet meierismør i terninger
30 g hvit sjokolade, finhakket
1 ss sitronsaft
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Skjær ut filetene av grapefrukten og press saften i en bolle.
Fres løken i olje til den er blank. Tilsett hvitvin og grapefruktsaften. Kok til saften og løken blir en marmelade. Tilsett fløten og kok opp. Dra kjelen av varmen.
Pisk inn smøret og sjokoladen. Viktig at sausen ikke koker nå.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.


PIGGVAR

Ingredienser:
400 g piggvarfilet
salt
pepper
2 ss olivenolje
2 ss smør, usaltet

Fremgangsmåte
Krydre piggvaren med salt og pepper. Del i to porsjonsstykker.
Brun piggvarfileten i olje, ha i smøret mot slutten av steketiden.

Vil du se flere oppskrifter og bilder?

Husk å stemme, twitre og dele på Facebook slik at jeg kan få være en av Eivind Hellsrtøm sine Hjemmekokker!

http://delta.jernia.no/konkurranse/post/64/marius-eriksen

1 kommentar:

  1. Stjålet fra Sverre Sætre. Litt uerlig å ikke oppgi det, og fremstille det som din egen oppskrift. Spesielt i en slik sammenheng. Håper Hellstrøm gjennomskuet deg.

    SvarSlett