onsdag 17. oktober 2012

Helgens hovedrett? - Rosastekt kalv entrecote med variasjon på røtter, saltkokte poteter

Disse saltkokte potetene er en kjempe suksess uansett hvor man lager mat. De er enkle og fantastisk gode. Passer veldig fin i en tapas servering. Men finn de minste potetene du kan. Ellers er både jordskokk og skorsonnerot fantastiske rotfrukter.

ENTRECOTE

Ingredienser:
600 g entrecote av kalv
smør

Fremgangsmåte:
Krydres med salt og pepper. Brun i panne og stek i ovnen ved 180 grader til kjernetemperatur 58 grader.

SKORSONNEROT

Ingredienser:
1 skorsonnerot
sitron
nøytral olje til fritering

Fremgangsmåte:
Skorsonneroten skrubbes, og skjæres i tynne skiver på mandolin.
Legges i kaldt vann med litt sitron i til de skal brukes.
La renne av på papir før du friterer dem.
Friteres ved 180 grader til de er gyllne. Legg over på tallerken med papir og ha på salt.

PERSILLEROT

Ingredienser:
2 persillerøtter
smør

Fremgangsmåte:
Skrelles og skjæres i båter. Kokes møre i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann. Fres i smør rett før servering.

GULROT

Ingredienser:
2 gulrøtter
gulrotjuice
smør
2 ss sukker

Fremgangsmåte:
Kokes møre i gulrotjuice og la avkjøle i juicen. Rett før servering brunes gulrøttene i smør. Tilsett 1 ss sukker og karamelliser gulrøttene.

MORKELSAUS

Ingredienser:
100 g spissmorkler
2 finhakket sjalottløk
40 g usaltet smør
2 dl oksekraft
4 dl fløte

Fremgangsmåte:
Hvis du bruker tørkede morkler må de legges i bløtt i lunkent vann i 10 min.
Fres i smør sammen med sjalottløk.
Ha i oksekraft og fløte og kok inn til den tykner.*Smak til med salt og pepper.
Hvis du synes sausen er litt for tynn kan du jevne den med litt maizenna.

POTETER
Ingredienser
400 g cherie poteter
salt

Fremgangsmåte:
Dekk potetene med vann. Ha i 3 dl salt pr liter vann.
Kok til potetene er møre. Hell av vannet og la potetene dampe tørre. Potetene må ikke dekkes til når de vannet er fjernet.

JORDSKOKK

Ingredienser:
300 g jordskokk
1/2 l Kremfløte

Fremgangsmåte:
Jordskokkene skrelles og kokes møre i fløte. Løft ut jordskokken og kjør til purè med stavmikser. Hvis du vil ha purèen litt tynnere sper du med litt av fløten.
Smak til med salt, pepper og evnt litt trøffelolje.

Smakelig måltid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar