COMQUAT OG PASJONFRUKTSAUS
Ingredienser:
6 comquat i skiver uten stein
1 dl vann
0,5 dl sukker
skallet og saften av ¼ sitron
2 pasjonsfrukt
litt koriander
Fremgangsmåte:
Kok opp comquatskivene i vann. Hell av vannet og kok opp i nytt vann. Hell av dette vannet og tilsett 1 dl vann og 0,5 dl sukker. Kok til comquaten er myke og sausne er tykk. Dra av varmen og tilsett pasjonsfrukt og koriander. Fjern korianderen før servering.
MARENGS
Ingredienser:
75 g eggehvite
150 g sukker
50 g vann
litt limeskall
Fremgangsmåte:
Kok vann og sukker til det holder 120 grader. Bruk digitalt termometer.
Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin. Spe med den varme sukkerlaken og pisk til marengsen er stiv og kald.
Sprøyt ut små marengstopper og stek ved 100 grader i 1-2 timer.
BANAN
Ingredienser:
4 bananer
Fremgangsmåte:
Bananene skjæres i tynne skiver. Legges på en tallerken og glaseres med pasjonsfruktsausen. Topp med litt finhakkede pistasjnøtter og marengs.
KONDENSERT MELK
Ingredienser:
1 boks kondensert melk
Fremgangsmåte:
Boksen dekkes med vann i en kjele og kokes i 4 timer. Husk at den skal være tildekket hele tiden.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar