lørdag 20. oktober 2012

Marinert banan med comquat, pasjonsfrukt og kondensert melk

Det nærmer deg innspurt i konkurransen og jeg håper at gjennom denne oppskriften kan inspirere til enkle og gode desserter i helgen!



COMQUAT OG PASJONFRUKTSAUS

Ingredienser:
6 comquat i skiver uten stein
1 dl vann
0,5 dl sukker
skallet og saften av ¼ sitron
2 pasjonsfrukt
litt koriander

Fremgangsmåte:
Kok opp comquatskivene i vann. Hell av vannet og kok opp i nytt vann. Hell av dette vannet og tilsett 1 dl vann og 0,5 dl sukker. Kok til comquaten er myke og sausne er tykk. Dra av varmen og tilsett pasjonsfrukt og koriander. Fjern korianderen før servering.

MARENGS

Ingredienser:
75 g eggehvite
150 g sukker
50 g vann
litt limeskall

Fremgangsmåte:
Kok vann og sukker til det holder 120 grader. Bruk digitalt termometer.
Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin. Spe med den varme sukkerlaken og pisk til marengsen er stiv og kald.
Sprøyt ut små marengstopper og stek ved 100 grader i 1-2 timer.

BANAN

Ingredienser:
4 bananer

Fremgangsmåte:
Bananene skjæres i tynne skiver. Legges på en tallerken og glaseres med pasjonsfruktsausen. Topp med litt finhakkede pistasjnøtter og marengs.

KONDENSERT MELK

Ingredienser:
1 boks kondensert melk

Fremgangsmåte:
Boksen dekkes med vann i en kjele og kokes i 4 timer. Husk at den skal være tildekket hele tiden.

PS! Nå er det innspurt i konkurransen. Og husk å stemme, twitre og dele på Facebook NÅ!

http://delta.jernia.no/konkurranse/post/64/marius-eriksen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar