tirsdag 16. oktober 2012

Grønn ertesuppe servert med pannestekt torskefilet, eple- og fennikelsalat

Etter en god apetittvekker trenger du en god forrett. Her er en av mine favoritter!

ERTESUPPE

Ingredienser:
ca. 300 g frosne erter
2 sjalottløk i skiver
3 dl lys kyllingkraft (kan evt bruke fiskekraft eller hvitvin)
4 ss usaltet smør
2 dl fløte
2 ss limesaft
1/2 ts salt
litt nykvernet pepper

Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. La sjalottløken surre i ca. 1 minutt. Hell i kraft og fløten. La det småkoke i ca. 10 minutter.
Tilsett erter, limesaft, salt og pepper. Kok i 2-3 minutter.
Kjøres med stavmikser eller food prosessor. Sil hvis du vil ha den helt jevn.

TORSKEFILET

Ingredienser:
300 g torskefilet
2 ss meierismør
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Smelt meierismør i stekepanna, og la det bli brunt.
Krydre torsken med salt og pepper. Stek gyllen på begge sider. La surre i 3-4 minutter. La renne av på kjøkkenpapir like før servering.

EPLE- OG FENNIKELSALAT

Ingredienser:
½ grønt eple
½ fennikel
salt
pepper
olivenolje
Limesaft

Fremgangsmåte:
Kutt eplene og fennikelen i tynne skiver.
Mariner i olivenolje, salt, pepper og limesaft.

SPRØ PARMASKINKE
4 skiver parmaskinke

Legg skivene med parmaskinke på et bakepapir og sett i ovnen på 150 grader i ca 20 min. Til de blir sprø. ta de ut og la de kjøle seg ned.

ANRETNING:
1) Legg eple- og fennikelsalaten i bunn av tallerkenen.
2) Legg torskefileten oppå, og hell på suppen.
3) Pynt med friske urter og sprø parmaskinke.

Kos deg! Det gjorde jeg... :-D

PS! IKKE GLEM Å STEMME!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar