fredag 26. august 2011

Restaurantanmeldelse - XL Dinner i Ålesund

XL Diner
Skaregata1
6002 Ålesund
Tlf: 71 70 70 77
Web: www.xldiner.no

Ved kaia i Ålesund ligger den kjente klippfiskrestauranten XL Dinner. Når vi ankommer blir vi spurt om vi har reservert, noe vi da ikke hadde denne gangen. Med litt flaks får de oss inn på et tomannsbord. Servitørene er raskt på plass med meny og tilbud om drikke. Menyen består av et rikt utvalg klippfiskretter, men også en del annet godt fra det norske spisskammer. De har også et greit utvalg i viner som er tilpasset klippfisk.  Miljøet er litt mørkt, men trivelig og uformelt.
Kamskjell og kongereker i 3 varianter

Til drikke bestiller vi rødvinen Poggio al Tesoro Mediterra, Italia. Den utvalgte klippfisk vinen står det på menyen og vi gleder oss.

Som forrett får vi servert krydderstekt kamskjell og kongereker i tre ulike smaksvarienter. Retten smaker bra, spesielt den tomatbaserte sausen med chilli.

Klippfisk på italiensk vis
Til hovedrett valgte vi å prøve to ulike klippfisker. En standard norsk klippfisk med bacon, ertepuré og en italiensk variant som var surret inn i parmaskinke servert med pesto, potetpuré og bacon. Vi var begge enige i at det var godt, men vi har smakt bedre på XL Dinner tidligere.

Servicen er både hyggelig, oppmerksom og vi får stadig påfyll av vinen vår som var et godt følge til maten.

Etter en forrett og en stor hovedrett er vi godt forsynt og avslutter med en espresso. Alt i alt var dette en god opplevelse og et sted vi gjerne spiser igjen når vi har lyst på klippfisk. Men vi har hatt bedre opplevelser her tidligere.

VURDERING:
Service:7
Meny:6
Mat:7
Miljø:6
Totalt: 26 poeng (av 40 mulige)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar