torsdag 25. august 2011

Restaurantanmeldelse: Bagatelle

Utenfor Restaurant Bagatelle
Bagatelle
Bygdøy Allé 3
0257 Oslo
Tlf: 22 44 40 40
Web: www.bagatelle.no

Ved Solli Plass ligger Restaurant Bagatelle. Tidliger kjent som restauranten til Eivind Hellstrøm. Men etter en krangel med Christen Sveaas takket Eivind for seg og restauranten ble stengt en god periode på over 1 år. Vi ventet en god stund før vi ville besøke "nye" Bagatelle slik at de får kjørt seg inn ordentlig. Derfor passet det perfekt når vi skulle feire vår 2 års forlovelse. Sist vi spiste på Bagatelle var samme dagen som vi forlovet oss.

Vi entrer lokalet og blir raskt møtt av en hyggelig servitør som viser oss til bordet. Umiddelbart ser vi at lokalet er tilnærmet tomt. Det er lørdag kveld og det er bare oss og et turist par. Dette lover ikke godt og er ufattelig trist. Hvor har det blitt av alle de som var stamgjester? Har de forlatt skuta når Eivind dro fordi det da ikke er en kjendiskokk som står ved grytene? Er folk virkelig så enkle lurer vi?
En av apetittvekkerne...

Servitøren tilbyr oss noe å drikke som en aperitif og vi velger selvsagt champagne. Sammen med denne får vi servert noen gode apetittvekker som virkelig får i gang smaksløkene. Dette lover bra! Vi får utlevert menyen som har godt utvalg med de beste råvarene man kan by på i sesong. Vi går for en 8-retters meny med vinpakke til.


Som første rett i menyen får vi kamskjell med posjert hummer og løyrom. Smaken er syrlig og herlig balansert. Dette er bedre enn forrige gang vi spiste her med Eivind bak roret. Forventningen stiger foran neste rett. En kveitekonfit med sopp, spinat og purre. Vi blir blåst av banen! For en fantastisk god og harmonerende rett. Vinen sitter som et skudd den og, selv om servitøren ikke sitter inne med store vinkunnskapen. Det virker som han bare leser rett fra etiketten. Vi forventer mer av en restaurant i denne klassen.

Fois-gras terrine
Neste rett er hvalmedaljong med sellerirotpuré og gulrot. Det er en ørliten nedtur, men allikvel spennende. Neste høydepunkt er foie-gras terrine med eple- og pærepuré. Den eksploderer i munnen med smaker som får tårene til å trille. Den beste foie-gras terrinen jeg har spist!

De to neste rettene er gode men glir allikevel forbi uten de helt store a-ha opplevelsene.
Det starter med stekt rype med plommechutney og flaskegresskar, og fortsetter med lam ytrefilet, beter, confitert potet og ristet hvitløkssjy. Betene gir retten litt for mye jordsmak etter vår mening.



Så kommer kveldens avslutning og for en avslutning det skal bli! Vi starter med en vaniljemousse med multesorbet og sitrusgranite. En frisk og deilig dessert som gir oss lysten på mer.
Verket krones med en avsluttning av sjokolade og kirsebær. Jeg sier det og kan ikke si det for ofte: Ingen ting slår en god sjokolade dessert og denne var av ypperste klasse. Dessertkokken på Bagatelle er et funn og helt etter vår smak. Vinvalgene til denne kvelden har vært så nær opp til perfekte matcher som det kan gå an i en vinpakke.


Når vi i tillegg får en guidet omvisning i lokalene av vår servitør og får en forklaring rundt alle kunstverkene som henger i lokalene er kvelden i boks, på tross av manglende vinkunnskap.

Alt i alt er en middag på Bagatelle helt fantastisk og noe av det beste vi har spist i Norge. Om de har fått kjørt seg inn etter oppstart? JA! Så til alle dere der ute som tviler på Bagatelle - gå og prøv!!! Det er verdt hver eneste krone, selv om det er en av de dyreste restaurantene. Og vi tror ikke dere blir skuffet.

VURDERING:
Service:8
Meny:9
Mat:8
Miljø:9
Totalt: 34 poeng (av 40 mulige)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar